Logo Logo
نويد رسالتِ پيامبر اكرم(ص) توسط انبياء
نويد رسالتِ پيامبر اكرم(ص) توسط انبياء

نويد رسالتِ پيامبر اكرم(ص) توسط انبياء

نويد رسالتِ پيامبر اكرم(ص) توسط انبياء

1 . به تصريح قرآن كريم، حضرت ابراهيم خليل(ع) به شيوه دعا در مورد رسالت خاتم پيامبران مژده داده است; آن گاه كه در مورد بيت الله الحرام در مكّه مكرمه و بالا بردن ديوارهاى خانه كعبه سخن مى گويد و براى پذيرفته شدن عمل خود و اسماعيل(ع) و درخواست پديد آمدنِ امّتى مسلمان از نسلشان، به دعا مى پردازد، چنين عرضه مى دارد:

«پروردگارا! ميان آنان پيامبرى از خودشان برانگيز، تا آيات تو را بر آنان بخواند و آن ها را كتاب و حكمت بياموزد و پاك و پيراسته گرداند، زيرا تو توانا و حكيمى».
[1]

2 . قرآن كريم، به وجود مژده نبوّت پيامبر اُمىّ حضرت محمدبن عبدالله(ص)، در كتب عهد قديم و جديد (تورات و انجيل) تصريح نموده و بيان داشته است كه اين دو كتاب هنگام نزول قرآن كريم و ظهور پيامبر اكرم موجود بوده اند و اگر اين مژده در آن ها وجود نداشت، پيروانشان به تكذيب آن مى پرداختند. خداى متعال فرمود:

آن ها كه از فرستاده خدا پيامبر (اُمّى) پيروى مى كنند; پيامبرى كه ويژگى هايش را در تورات و انجيلِ نزد خود مى يابند. آن ها را به كارهاى نيك دستور مى دهد و از منكر باز مى دارد، اشياى پاكيزه را براى آنان حلال مى شمرد و ناپاكى ها را تحريم مى كند و بارهاى سنگين و زنجيرهايى را كه بر آن ها قرار داشت از (دوش) آنان بر مى دارد.
[2]

3 . آيه ششم سوره صف، به صراحت بيانگر اين است كه عيسى(ع)تورات را صريحاً تصديق و به رسالت پيامبرى به نام احمد كه بعداز او مى آيد، مژده داد و نه تنها حواريان، بلكه همه بنى اسرائيل را در اين خصوص مخاطب قرار داد.

منابع و مآخذ:


[1]. (رَبَّنَا وَابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آيَاتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ) بقره/ 129.

[2]. (الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوباً عِندَهُمْ فِي التَّورَاةِ وَالْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُم بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالْأَغْلاَلَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ...) اعراف/  157.